Naiz+ Naiz+

#SomUnitatPopular

www.somunitatpopular.cat

Som les somiadores que creiem en les realitats possibles i estem convençudes que la utopia és l'únic motor de la transformació i el canvi.

Som les que no acceptem la submissió ni la renúncia que ens imposen. Aquelles i aquells a qui les seves polítiques i notícies no ens espanten. Les que hem perdut la por fins i tot a tenir por.

Som les que ens enfrontem permanentment a la cultura de la derrota.

Som les que volem una vida de colors, de matisos, i no de gris-decadència.

Som els Sense Futur, que el present no els paralitza. Perquè hem decidit rebregar-lo.

Som el NOSALTRES que ha omplert els carrers i les places en descobrir-ho. No Som mercaderies en les mans de polítics i banquers

Som les que hem compartit espais, gestos i somriures. Paraules i lluites. Cops de porra i altres formes de violència generalitzada. I ho hem suportat ajuntant-nos.

Som les que hem cridat: "Volem un habitatge digne", i ens hem compromès per a aconseguir-ho. Desobeint lleis injustes. Resistint-nos a ser foragitades.

Som les que no ens hem quedat a casa a veure què.

Som les que volem educar els nostres fills i filles en una escola que sigui pública i de qualitat. Les que no creiem en l'adoctrinament ni en les escoles-fàbrica.

Som les que sabem que la cultura no és un luxe ni un bé de consum. Les que creem contra el buit creatiu a què la societat de l'espectacle ens aboca.

Som l'esperança de vida de la sanitat pública. El dret a envellir dignament. No Som un negoci.

Som tot allò que configura els barris, les comunitats. Som l'urbanisme de la nostra pròpia vida en comú. Som les ciutats, viles i pobles de totes les persones.

Som la lluita contra la precarietat. L'exigència d'un treball digne. Som el suport mutu i l'autoorganització que es rebel·la contra els acomodiaments. Som totes les desocupades que volen deixar de ser-ho. Les que avorrim l'esclavatge d'aquest treball de misèria.

Som les que hem entès que el coneixement no s'ha de mercantilitzar sinó estendre d'una manera crítica. La universitat ha de ser del i per al poble.

Som els que ens estimem molt més el nostre territori que no els diners que es genera en explotar-lo.

Som les que pensem alternatives. Les que cooperem i no competim. Les que foragitarem els mafiosos de la destrucció i la cleptocràcia.

Som acollidores. No volem que els murs del desconeixement i la desconfiança ens separin. Som les que avorrim l'existència dels CIE i les extradicions.

Som la nostra identitat que ve d'antic i muta. Som els nostres referents culturals i lingüístics. Som el català parlat de cadascú.

Som la territorialitat completa de la nostra manera de ser i d'existir.

Som els que creiem en les paraules; i pensem que han de deixar de ser buides i recuperar el significat.

Som la independència plena. La real. Lluny de la subordinació a altres estats o a l'Europa del capital, del frau, del deute, de l'especulació, de la guerra i de l'exclusió social.

Som les que volem re-tornar a la democràcia. A la presa de decisions col·lectives, directes, participatives, actives i inclusives.

Som les que no volem delegar la nostra responsabilitat. Les que volem recuperar la nostra acció política sense donar xecs en blanc a res ni a ningú.

Som els que volem fundar les nostres institucions polítiques comunes que ens permetin governar-nos.

Som les que anirem al Parlament a desobeir i impugnar les seves institucions, aquelles que estan al servei d'un ordre depredador i egoista.

Som els hereus de la tradició obrera, de les revoltes populars, i de tots els processos d'autoorganització i ruptura. Dels fets aquí i a l'altra banda.

Som el procés que es crea i recrea. Que es va modificant i és mòbil. Que es multiplica.

Som l'aprenentatge fruit de cada acció que hem fet o defensat. Som els que sentim que ha arribat l'hora de confluir, i de gestar espais de poder constituent a cada vila o barri.

Som tot allò que Som i el que podem ser encara. Som encara més.

Som Unitat Popular
i ho volem TOT.